Linz-i felkészülési Torna

Karácsony, szilveszter, pihenés, feltöltődés. Mennyivel gyorsabban telik az idő ilyenkor igaz?

Új szezon, új lehetőségek.

A KSI Kézilabda Akadémia serdülő korú játékosainak lehetősége nyílt részt venni egy felkészülési tornán Ausztriában. Iskolánkból Sándor Brigitta (9.b), Tóth Tamara (10.b), Korpa Brigitta(11.b), Lipovics Gabriella (10.b), és Demkó Dóra (10.b) utazhatott.

Az indulás Január 5-én 11:00-kor volt, előtte beiktattunk egy átmozgató labdás edzést.

Az igazi izgalmak Január 6-án kezdődtek, ugyanis ekkor játszottuk első mérkőzésünket egy német csapat ellen.

Ez meccs nagyon nehezen indult be; rengeteg technikai hiba, pontatlanság, és szétszórtság jellemezte játékunkat.
A második mérkőzés egy Olasz csapat ellen akárcsak egy tündérmese: fegyelmezett játék, okos megoldások és kitűnő csapatmunka írta le a teljesítményünket. Ebből a formából lehetetlen volt minket kizökkenteni, így a harmadik meccsünkön is meg tudtuk mutatni egy Osztrák csapat ellen, hogy mi is az a magyar kézilabda. A harmadik napon várt ránk a DÖNTŐ. Izgultunk és nagy volt a nyomás, de hittük, hogy sikerülni fog.

A mérkőzés pillanatai előtt összeborultunk a lányokkal és felsoroltuk, hogy miért is vagyunk képesek nyerni a döntőben. Nem tudom, hogy a közös beszélgetés vagy az átmozgató edzés hatására, de a döntőt 15 góllal fölényesen megnyertük és egyben a torna győztes csapata lettünk. Nagyon szeretek külföldi tornákra járni és külföldi csapatok ellen játszani. Lehetőségünk nyílik megtapasztalni, hogy milyen az edzésmunkájuk, milyen képzésben részesülnek ők. Németországban, Olaszországban, Ausztriában nem jellemző egészen kicsi kortól kezdve sportolni. Van, aki 12 évesen kezd el kézilabdázni, holott mi már 5-6 éves korunktól edzésre járunk. Igen nagy különbség volt a mi és ellenfeleink játék habitusa között, de 1-2 éven belül behozzák a lemaradásukat.

Az odafele utunkat koncentráció, ráhangolódás, fegyelem és pihenés jellemezte. Nem tudtuk, mire is számíthatunk, nem ismertük ellenfeleinket, nem tudtunk videó elemzést végrehajtani, ennek következtében stresszesek voltunk első mérkőzésünk előtt. Tűzről pattant csapat vagyunk, így pillanatok alatt fel tudtuk venni a torna ritmusát, úgy, mint a koránkelés, reggeli, meccs, zuhanyzás, ebéd, meccs, pici regenerálódás, meccs, vacsora, zuhany és alvás. Kemény munka volt, de MEGCSINÁLTUK!

Hazafele utunk első része a töménytelen mennyiségű édesség elfogyasztásáról szólt, ugyanis beszabadultunk indulásunk előtt egy szupermarketbe, ahol minden olyan finomságot megvettünk, amit Magyarországon nem lehet kapni.

Jött egy pihentető alvás, majd az ünneplés.
Mindent összevetve nagyon élvezetes volt számomra ez a 2 nap. Tavasszal Prágába látogatunk, amiről hasonlóképpen szeretnék beszámolni Nektek/Önöknek!

Demkó Dóra